Praktische informatie studiesesshin

  1. Kamers. Er zijn verschillende accommodatietypen mogelijk in Steyl met elk een eigen prijs: een eenpersoonskamer met douche/wc is 357,20 euro p.p.; een tweepersoonskamer met douche/wc is 317,20 euro p.p.; een eenpersoonskamer met gedeelde douche/wc is 287,20 euro p.p. Geef s.v.p. bij opgave je voorkeur voor een accommodatietype door. Op de dag van aankomst kun je contant betalen voor de kamer (dus niet overmaken s.v.p., dat maakt het ingewikkeld).
  2. Bijdrage toespraken. Voor de toespraken geldt een aparte bijdrage. Het richtbedrag is 200 euro, over te maken naar: Zen in Baarn, NL84INGB0007875102.  Als je minder wilt betalen (bijvoorbeeld 100 euro) is dat ook goed. Als je niets kunt betalen omdat je krap zit is dat ook goed.
  3. Maaltijden. Het klooster zal vegetarische maaltijden verzorgen. Dieetwensen vanwege gezondheidsredenen, zoals lactosevrij of glutenvrij, kun je van tevoren doorgeven.
  4. Toespraken. Tijdens de studiesesshin worden 7 toespraken gegeven, over het thema dat op de website staat aangeven. De literatuur is daarbij leidend. Het is van harte aanbevolen om de literatuur van tevoren zelf te lezen maar dit is niet verplicht.
  5. Aankomst. Op de aankomstdag, woensdag, kun je bij voorkeur tussen 16 en 18u arriveren in het klooster. Als je vanwege werk later dan 18u aankomt, laat dat s.v.p. even weten via een email naar zeninbaarn@xs4all.nl. Op de dag zelf kun je communiceren via Whatsapp (06-51810051) bij onverwachte vertragingen. Om 18u is er een gezamenlijke broodmaaltijd. Om 19u is er een praktische bijeenkomst waarin een aantal dingen over het reilen en zeilen van de studiesesshin met elkaar wordt besproken. Om 19.30u gaat de stilte in, en gaat de sesshin formeel van start met de eerste zitperiode.
  6. Einde. De studiesesshin eindigt op zondagmiddag na het middageten (rond 13u).
  7. Bereikbaarheid. Het Missiehuis St. Michael is bereikbaar per auto en per trein. Het is mogelijk om de trein naar Venlo te nemen en van daaruit bus 66 te nemen. Het is ook mogelijk om de trein naar Tegelen te nemen en dan te lopen naar het Missiehuis (ongeveer 20 minuten).
  8. Kleding. Bij voorkeur donkere, makkelijk zittende en onopvallende kleding. Er is geen dress code.
  9. Kussen. Als je een eigen meditatiekussen of bankje hebt, graag meenemen. Anders zijn er kussens, bankjes en stoelen aanwezig.